Онлайн-лекція «Наукова спадщина Саймона Кузнеця» з нагоди його 120-ти річчя

розміщено в: Новини | 0

15 квітня 2021 року КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» спільно з кафедрою аграрного менеджменту ім. Йосипа Завадського Національного університету біоресурсів і біокористування України проводили онлайн-лекцію для вихованців та слухачів наукового відділення «Економіки», а також для педагогів, які працюють з цією категорією учнів.
На даному заході були присутні учитель географії Роман А.В. та наша ліцеїстка, учениця 8-А класу, Павленко Маргарита.
Для всіх запрошених науковці розповіли про лауреата Нобелівської премії з економіки. Цей вчений став першопрохідцем у вивченні нового для того часу галузі економіки – досліджень національного доходу. С. Кузнець увійшов в історію економічної науки як дослідник проблем, пов’язані з національним доходом, економічними циклами та економічним зростанням. Він став творцем теорії будівельних циклів.
Окрім того, юні дослідники дізналися про те, що відомий вчений був і педагогом: працював на посаді професора Гарвардського університету, викладав у Пенсільванському університеті, університеті Джона Гопкінса.
«Закон Кузнеця», «Великий маятник», «Гіпотеза Кузнеця» – ці та інші терміни економічної науки пов’язані з іменем С.Кузнеця.
Колишній харків’янин все життя пам’ятав про свою батьківщину: в його домі лунали українські пісні, зберігалися меморіальні речі.
Сподіваємося, що Україна дасть світові нових фахівців в галузі економіки, які, в першу чергу, виведуть нашу державу на гідний економічний рівень.