Відкрита наукова школа «Сучасні методи дослідження стану навколишнього природного середовища»

розміщено в: Новини | 0

14 квітня відбулася профільна наукова школа в онлайн середовищі, її організатори – Київське обласне територіальне відділення МАН. Захід відбувся у науковому відділенні хімії та біології, екології та аграрних наук на базі Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Серед учнів-членів МАН були присутні і наші ліцеїсти Фесенко Владислав, Романенко Поліна, а також учитель біології, географії Роман А.В.
Науковці розповідали про те, чи садити дерева – завжди корисно? Учні взнали також про те, що таке «сховище судного дня» та синдром «хворої будівлі». Окрім того, молодь дізналася, як зміна клімату та втручання людини впливає на екосистеми та біологічне різноманіття, ознайомилися з прикладом природоохоронних проєктів, над якими працюють студенти в національному природному парку «Пирятинський».
Протягом 2 годин учасники зустрічі не тільки розширили свій кругозір, а й ознайомилися з інструментами та застосунками, які можна використовувати для дослідження видового різноманіття, розглянули етапи розвитку природоохоронних об’єктів.
Привернули увагу допитливих учнів і дослідження у сфері екології людини.
Сподіваємось, після зустрічі з науковцями в юних дослідників з’явиться непереборне бажання дізнатися про світ і про себе більше.