Вшановували пам’ять Героїв Крут

розміщено в: Новини | 0

29 січня ліцейська родина спільно з усією Україною провела заходи по вшануванню пам’яті Героїв Крут. Рівно 102 роки тому відбувся героїчний бій під Крутами, який дозволив Українській Народній Республіці виграти час для підписання Брест-Литовського мирного договору. В цей день більшовицький загін червоноармійців вступив у битву з українським військом, у складі якого були студенти, гімназисти та курсанти.

Бій під Крутами став символом боротьби та нагадування про ціну, яка вартує українському народу його державності і свободи.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут у актовій залі ліцею пройшов тематичний захід. У ньому взяли участь ліцеїсти, наукові співробітники НІЕЗ “Переяслав”, педагогічні працівники.

Заступник директора з військово-спортивної роботи Анатолій Шмалій на ранковій загальноліцейській лінійці зазначив, зветраючись до ліцеїстів та колег, ” Бій під Крутами – це історія таких же юнаків-ліцеїстів, гімназистів, які захищали свою Батьківщину і важливо пам’ятати подвиги своїх однолітків, це надихає та виховує дух патріотизму”.