Надавати першу медичну допомогу повинен кожен

розміщено в: Новини | 0

12 квітня 2019 року у ліцеї-інтернаті “Патріот” відбулися практичні заняття по наданню першої долікарняної допомоги для ліцеїстів військово-спортивного профілю за участі фахівців Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги, при сприянні начальника ювенальної превенції Переяслав-Хмельницького відділення поліції у Київській області Олександра Кірякова.
В наш час вміння надати невідкладну допомогу набуває особливого значення у зв’язку з високим ризиком виникнення надзвичайних ситуацій стихійного, техногенного та соціального характеру, які супроводжуються ураженням людей. Також ці знання необхідні в повсякденному житті: допомога у дорожньо-транспортній пригоді, зупинка кровотечі, переломи кінцівок, запаморочення та інші критичні ситуації.
Саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої допомоги є найбільш ефективним і дозволяє звести до мінімуму розвиток небезпечних ускладнень. Перша допомога передбачає: швидке звільнення від впливаючого фактора, надання долікарської допомоги, виклик швидкої допомоги або доставка потерпілого до медичного закладу.

Фахівці продемонстрували на муляжі як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію та штучне дихання, показали методи зупинки зовнішньої кровотечі шляхом накладання давлючої пов’язки та джгута. Вони акцентували увагу на особливостях надання першої допомоги дітям і відповіли на численні запитання ліцеїстів про дії при виникненні загрозливих станів для життя.
Учні активно брали участь у заняттях та відпрацьовували свої практичні навички.