Я – українець. Я готовий летіти у космос. Л. Каденюк

розміщено в: Новини | 0

10 квітня 2019 року в залі В. Сухомлинського ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» проходив круглий стіл «Космос на варті безпеки людини: аерокосмічні зондування регіону». Даний захід був приурочений Всесвітньому дню авіації та космосу.
Учасники круглого столу, серед яких були і наші ліцеїсти, мали можливість переглянути хронограф подій проекту «Космічна Україна Переяславщини», прослухати доповіді членів Малої академії наук України на такі теми, як «Геоінформаційні Системи та Дистанційне зондування Землі», «Дослідження зміни хімічного складу повітря в межах Київської області», «Дослідження теплових аномалій міста з використання багатоспектральних супутникових даних Landsat».
І, звісно, захоплюючим моментом була зустріч з дружиною першого українського космонавта за часів незалежної України генерала-майора Збройних Сил України Вірою Юріївною та їхнім сином Дмитром. Завдячуючи цій мужній жінці, справжній дружині, ми дізналися про тернистий шлях Леоніда Каденюка до здійснення дитячої мрії – стати космонавтом. Він так мріяв вдруге побачити Землю з висоти космічного простору… Доля дарувала йому безсмертя в пам’яті українського народу.
Надзвичайно вольовий, благородний, він любив життя, людей. Справді, хто, як не Леонід Каденюк, може бути тим, кого варто наслідувати, ким необхідно пишатися в державі, яка багата на талановитих, порядних людей.