Тиждень української мови та літератури

розміщено в: Новини | 0

З 15 по 19 березня в КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» проходив тиждень української мови та літератури.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було:

– донести до учнів красу і багатство української мови;

– формувати відчуття краси рідної мови;

– розвивати мовленнєві здібності учнів;

– збагачувати словниковий запас;

– виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Для учнів 8-их класів був проведений конкурс   знавців  української мови         «Мово  українська,  гордосте  моя!», для унів 9-их класів – філологічний конкурс «Мово наша солов’їна…» та інтелектуальний конкурс  «Це мова моя, це мова   моєї країни!». Для ліцеїстів, що навчаються в 10-их класах, було проведено круглий стіл «Заповіти Лесі Українки» та інтелектуальна гра-конкурс «О слово рідне, хто без тебе я?». А одинадцятикласники взяли участь у літературній вітальні «В гостях у Ліни Костенко».

Під час проведення цих заходів учні мали можливість перевірити всі свої раніше набуті знання з української мови і літератури, продемонструвати творчі вміння, кмітливість та винахідливість.

Тиждень рідної мови – це можливість нагадати вкотре всім нам про важливість мовної культури та національнуої ідентичніості у сучасному суспільстві.