Майстер -клас від головного “сірникового майстра” світу

розміщено в: Новини | 0

13 травня у нашому ліцеї відбулося щось дивовижне і визначне, до нас завітали Заслужений художник України, член Національної спілки художників України, майстер традиційного народного мистецтва – Осташинський Йосип Борисович та член Національної спілки журналістів України, дійсний член Міжнародного комітету захисту прав людини – Людмила Наумівна Кольчева (на даний час вони перебувають на відпочинку та реабілітації в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни). Людмила Наумівна презентувала свій проект «Туристичне краєзнавство». «Культурна спадщина України» , любязно надала матеріали, які будуть використанні у розвитку музейної справи нашого закладу. Йосип Борисович провів майстер-клас для ліцеїстів, показав основні навички роботи із сірниками.

Йосип Осташинський – єдиний у світі автор незвичайного творчого жанру – архітектура в мініатюрі. Його ім’я занесене до Книги рекордів України, Національний реєстр рекордів, Книгу рекордів “МАРиД”.

Без художньої та архітекторської освіти майстер відтворює із вражаючою точністю храми. Зазначимо, що після появи його робіт храми реставруються і відроджуються до життя. Захоплення Майстра – це творчість і діти, тож де б не був Осташинський, він обов’язково проведе майстер-клас. Для учнів 6-8 класів ліцею-інтернату “Патріот” Йосип Борисович не тільки провів заняття по виготовленню “Зірки щастя” із сірників, а й познайомив нас із своєю творчістю, презентував свої роботи та подарував закладу власну книгу “Архітектура в мініатюрі”. Техніка виготовлення виробів із сірників цікава і захоплююча але не менш вражаючою є зустріч із Легендою сучасного мистецького життя країни.
Дякуємо долі, за візит такої визначної людини сучасності, як Осташинський Йосип Борисович, який подарував цікаву зустріч і незабутні враження. Бажаємо йому міцного здоров’я, вдячних поціновувачів його таланту, нових картин і нових персональних виставок.