КЗ КОР “Переяславський ліцей “Патріот” розпочинає 2020/2021н.р.

розміщено в: Новини | 0

Шановні батьки!

Ліцей «Патріот» готовий приступити до навчання з 1 вересня 2020 року в умовах адаптивного карантину. У той же час усі ми знаємо про те, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні  взагалі та Київській області зокрема залишається достатньо складною. Отож, із самого початку навчального року ми ставимо на меті не тільки відновлення повноцінного та результативного освітнього процесу, але і здійснення всіх можливих заходів рекомендованих МОН (Рекомендаційний лист № 1/9-420 від 05.08.20р.) та постановою МОЗ № 42 від 30.07.20р., спрямованих на збереження життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу в умовах пандемії.

Розумію, що не всі ви однозначно сприймите і обмеження, і застороги, які ми запровадили. Водночас, ми в праві наполягати на безумовному виконанні описаних далі карантинних обмежень, які складені відповідно до протяжності навчального дня.

  1. Як тільки ви розбудили вашу дитину до ліцею, прямо в ліжку виміряйте їй звичайним ртутним термометром температуру тіла. (Процедура мусить тривати не менше 7 хв.). Якщо температура тіла більше за 37.2 та (або) присутні хоча б найменші ознаки респіраторного захворювання, ні в якому разі не відправляйте дитину на навчання. Проінформуйте про стан дитини класного керівника (смс, вайбер, тел. дзвінок) на початку навчального дня, далі дійте згідно вказівок сімейного лікаря. Якщо ваша дитина захворіла на коронавірус, обов’язково повідомте про це заклад освіти.
  2. Якщо ваша дитина не має жодних ознак хвороби і йде до ліцею, то в навчальний заклад вона бере з собою санітайзер, маску для захисту обличчя, серветки. Дитина повинна мати захисну маску (респіратор). Під час перебування в громадському транспорті, на зупинці, інших людних місцях дорогою до ліцею, дитина обов’язково повинна бути в масці.
  3. Прибувши до ліцею, учні будуть заходити через центральний вхід навчального корпусу (вул. Шкільна) та виходити із нього через запасний вихід навчального корпусу, який виходить до вул. Грушевського. 49.
  4. Перебуваючи біля входу на території ліцею, діти обов’язково мусять бути в масках та при вході зберігати дистанцію 1.5м, заходячи по черзі.  На вході до приміщення працівниками закладу буде перевірятися наявність захисної маски. За її відсутності дитина до закладу допущена не буде. Зайшовши до ліцею, учні будуть рухатися до закріплених за їхніми класами навчальних кабінетів відповідно до розмітки на підлозі (що унеможливлює контактів з зустрічними напрямками руху).

!!!!!!Хочемо наголосити, що на територію та у будівлю ліцею на час дії карантинних обмежень будуть допускатись тільки здобувачі освіти, педагогічні працівники та технічний персонал, а також робітники служб, чия присутність у закладі буде пов’язана з виконанням невідкладних робіт по усуненню аварійних ситуацій систем життєзабезпечення будівлі. Батькам ліцеїстів проходити на територію ліцею та у будівлю не можна. Для спілкування з класним керівником, вихователем, вчителями-предметниками ви будете користуватися  можливостями дистанційного зв’язку.

  • Як ви зрозуміли, за кожним класом закріплено навчальний кабінет. У той же час, залишається можливість проводити навчання по групах англійської мови, інформатики, ЗВ, трудове навчання (дівчата).
  • Уроки фізкультури будуть по можливості проводитись на спортивному майданчику. Переодягання на уроки фізкультури буде здійснюватись таким чином: дівчата – у двох роздягальнях спортивної зали (з дотриманням дистанції), хлопці – безпосередньо у закріпленому навчальному кабінеті.
  • Після проведення кожного уроку учням буде запропоновано скласти речі до сумки та, користуючись розміткою, вийти на подвір’я ліцею на час перерви. За відсутності дітей, клас буде провітрено наскрізним провітрюванням не менше 10 хв. Під час руху коридорами ліцею, перебування в туалетній кімнаті – носіння маски є обов’язковим. Під час уроків технічний персонал (згідно графіку вологого прибирання) буде здійснювати дезинфікацію місць загального користування та предметів у них (ручки, двері, крани, дзеркала, умивальники, тощо.)
  • Харчування учнів під час карантинних обмежень набуває змін. Як і в минулому році учні закладу отримують безкоштовне харчування.

Сніданок – отримують тільки учні, які проживають у спальному корпусі

                І зміна – 7.30 – 7.50

                ІІ зміна – 7.50 – 8.10

ІІ сніданок – І зміна – 10.10 год.

                       ІІ зміна – 11.15 год

Обід – І зміна – 14.15 – 14.35

            ІІ зміна – 15.00 – 15.30

            ІІІ зміна – 15.40 -16.00

Вечеря – отримують учні, які проживають у спальному корпусі

                І зміна – 18.40 -19.00

                ІІ зміна – 19.10-19.30

З метою виконання карантинних обмежень, ми зменшили кількість посадкових місць у їдальні до 54 чоловік.

  • Звертаємо вашу увагу, що робота питних фонтанчиків заборонена. Таким чином, дитина повинна взяти  з дому воду (напій), який буде вживати протягом навчального дня.  Учні . які проживають у спальному корпусі мають набирати у бутилку питну воду. Контроль за наявністю питної види в учнів, що проживають у гуртожитку здійснюють вихователі.
  • Повернувшись на урок у провітрене класне приміщення, я б радив додатково дитині носити антисептичні вологі серветки та протирати обличчя, руки, робоче місце.
  •  Робота гуртків/спортивних секцій залишається з урахуванням вищевикладених карантинних обмежень.
  • На початку 1 уроку, відповідно до розкладу занять, вчитель-предметник буде опитувати учнів про їх стан здоров’я. Помічник вихователя та вихователі на підйомі роблять опитування учнів у спальному корпусі. При найменших скаргах з боку дитини на респіраторне захворювання або його клінічних проявах, що можуть з’явитися протягом навчального дня,  відповідно до алгоритму дій, при виявленні інфекційного хворого з підозрою на коронавірус або просто вірусну інфекцію, будуть здійснюватись наступні кроки:
  • хвора дитина буде негайно переміщена до ізолятору у медичний кабінет для подальшого обстеження і спостереження;
  • черговий адміністратор інформує про появу інфекційного хворого в департамент  освіти і науки КОДА та батькам учня. Департамент освіти передає інформацію до відповідного відділу Держпродспоживслужби та медичної установи;
  • подальші дії, щодо хворого в ізоляторі будуть здійснюватись відповідно до отриманих вказівок з медичної установи.
  • навчальні заняття у класі, де був виявлений хворий, будуть негайно припинені, про що буде повідомлено батькам учнів класним керівником. Учні будуть перебувати у закладі поки їх не заберуть батьки (на вході до території закладу) або, якщо батьки дають на це дозвіл, дитина йде додому самостійно. Після звільнення навчального кабінету, в ньому буде проведено дезінфекцію і кварцування. Учні класу переходять на 2-тижневу самоізоляцію та дистанційне навчання. Цей термін може бути зменшений до 4 днів, якщо будуть отримані результати тестування на коронавірус. За відсутності позитивного результату тесту та нових випадків захворюваності у класному колективі, клас може повернутись до очного навчання.
  • Як ви бачите, направлення батьками дитини до ліцею з підвищеною температурою тіла та найменшими ознаками респіраторного захворювання є абсолютно неприпустимими, оскільки вплине на освітній процес всього класу на термін 4-14 днів.

З найкращими побажаннями міцного здоров’я, успішного навчання

Директор ліцею «Патріот»                                                    В.В.Козій