Звернення директора ліцею-інтернату “Патріот” Василя Козія з нагоди Дня Памяті та Примирення і 75- річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

розміщено в: Новини | 0

Дорога ліцейська родино! 

8 травня в Україні і по всій Європі відзначається День пам’яті і примирення в честь жертв Другої світової війни 1939-1945 років.
Символом цього дня став червоний мак – міжнародний знак пам’яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

Цього року – 9 травня ми відзначаємо 75-річницю
закінчення Другої світової війни та перемоги над нацизмомо.
Та війна забрала мільйони людських життів, зруйнувала мільйони сімей, спопелила гектари землі, пририкла на сирітство мільйони дитячих сердець. Та війна – стала вічним нагадуванням, вічним страшним спогадом, вічним мірилом людських страждань і водночас вічним відліком мирного часу на Землі. Війна не оминула жодну українську родину. Україна  стала плацдармом воєнних подій, а від того і зазнала чи не найбільших руйнівних наслідків. Вже виповнилось 75 років, як закінчилась та війна, 75 років, як зникли нацизм та фашизм. Хочеться вірити, що ці поняття залишаться у далекому минулому та не оживуть у сучасному світі. Проте, українська земля і досі є бажаною для деяких країн. Тож як славні нащадки козаків, ми й досі продовжуємо боротьбу за мир і нашу землю. 

Від щирого серця вітаю всіх із Днем пам’яті та примирення та 75 -річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Давайте разом подякуємо кожному, хто 75 років назад не шкодуючи своїх життів доклав всіх зусиль аби на землі запанував мир і спокій. Бажаю усім міцного здоров’я, сил та терпіння, і завжди пам’ятати, якою ціною дається мирне небо над головою кожного з нас.