«Великий етнограф, фольклорист, економіст, правознавець, поет, перекладач, режисер, актор і педагог. І – великий син великого народу».

розміщено в: Новини | 0

23 січня 2019 року в КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» був проведений круглий стіл на тему «Павло Чубинський – етнограф, фольклорист, поет, громадський діяч» для учнів 7 класу, присвячений 180-ій річниці з дня народження українського патріота Павла Чубинського.
Під час зустрічі учні познайомилися зі сповненим жертовності й любові до свого народу життям великого українця Павла Чубинського, дізналися про його нелегкий творчий шлях і значення його особистості для української нації.
Найбільш промовистим внеском тут є, звичайно, його вірш «Ще не вмерла Україна», як і ціле його життя, сповнене посвяти і жертви. Семикласники ретельно підготувались до заняття, знайшовши багато цікавої інформації про П.Чубинського, як поета, про його експедиції, під час яких він займався фольклорною та етнографічною діяльністю, про створення головної пісні нашої держави – гімну.
«Великий етнограф, фольклорист, економіст, правознавець, поет, перекладач, режисер, актор і педагог. І – великий син великого народу». Ці слова відомого письменника Дмитра Чередниченка вичерпно характеризують життя, творчість і діяльність Павла Чубинського.